OORSPRONG

Met ingang van 31 december 2017 zijn de activiteiten van Stg. Sportschool Sankaku) beëindigd.

SPORTSCHOOL IKIGAI is op 1 januari 2018 gestart op de locaties in Etten-Leur, Bergen op Zoom en Roosendaal  De lessen staan onder leiding van Eric Markgraaff.

 

IKIGAI

De betekenis  van ikigai is: 'het geluk altijd bezig te zijn' en lijkt een reden te zijn waarom Japanners gemiddeld behoorlijk oud worden. Sowieso is de sfeer in Japan zeer bijzonder te noemen en zijn mensen er behulpzaam. Een traditie in 'Okinawa' is om iedereen te behandelen alsof het je broer is, ook al ontmoet je hem voor het eerst. Voor u betekent dit: "bij ons is iedereen welkom" om judo of jiu-jitsu te komen uitproberen & beoefenen.

 

Het LOGO
- De afbeelding van de perzikbloem in het logo staat voor 'zachtheid' en 'vriendelijkheid'.
- De rijzende zon is niet alleen een verwijzing naar de Japanse herkomst van judo & jiu-jitsu, maar is ook een link naar "ikigai";  Waarvoor gaat jouw zon elke dag weer op? Wat maakt jou gelukkig?
- De driehoek staat voor Mount Fuji, maar is ook een herinnering aan 'Sankaku' van waaruit Ikigai is ontstaan. Niet te vergeten staat elke hoek voor onze locaties in: Etten-Leur, Bergen op Zoom en Roosendaal.
Tot slot is de 'sankaku' (=driehoek) een van de favoriete technieken van jullie leraar.