HYGIËNE EN VEILIGHEID

Veiligheid en hygiëne zijn onze gezamenlijke verantwoordelijkheid (trainer, ouders en judoka).
Voor de volgende punten zijn de ouders en judoka’s zelf verantwoordelijk:

1. Schone handen & voeten op de judomat.
Natuurlijk is deze regel van toepassing op het hele lichaam, maar handen en voeten zijn wel het belangrijkst. Met een niet fris ruikende judoka is het onprettig om te trainen.
2. Schmink en uitwasbare haarverf zijn niet toegestaan; Dat geeft af op judopakken.
3. Zorg voor kortgeknipte nagels aan handen en voeten. Lange nagels zijn niet toegestaan in verband met gevaar voor anderen en jezelf (scheuren).
4. Met een besmettelijke huidaandoening (denk aan: schimmelinfecties, koortslip, ringworm, waterpokken of krentenbaard), dan verzoeken we je vriendelijk om het sporten over te slaan totdat de infectie weer weg is.
5. Alle sieraden (zoals horloge, ketting, ringen, oorbellen en piercings) moeten af. Bij oorknopjes waarbij net gaatjes zijn geprikt, kunnen deze bij wijze van uitzondering afgeplakt worden.
6. Draag geen hoofddoeken, petjes of andere lichaamsbedekkingen waarachter men kan blijven haken.
7. Draag geen metalen haarspelden of kralen in het haar. Lange haren worden in een staart of vlecht gedragen. Gebruik hiervoor alleen elastiekjes zonder metalen delen.
8. Trek het judopak aan in de kleedkamer in verband met vuil worden van het pak buiten de judozaal.
9. Draag altijd slippers/sokken buiten de judomat, anders wordt het vuil van de vloer op de mat gebracht. Je mag niet met blote voeten naar de mat te komen of van de mat te gaan. Dit kan zorgen voor ongemakken aan de voeten van jezelf én anderen.
10. Tijdens de trainingsuren wordt niet gedronken. Bij extreem warm weer mogen de leerlingen een afsluitbaar flesje water meenemen.
11. Open wondjes moeten worden afgeplakt met een pleister/tape.
12. Meisjes dragen onder hun pak een wit t-shirt of hemd zonder plaatjes op de voorkant.
13. Ga voor of na de les naar het toilet. Tijdens de les naar het toilet gaan is alleen toegestaan als het echt helemaal niet anders kan.
14. Judopakken zijn bij voorkeur wit. Naast witte pakken zijn ook blauwe pakken toegestaan. Zorg ervoor dat het pak de juiste maat heeft. De slippen dienen rondom goed vastgenaaid te zijn aan de band.
15. Zorg dat je judopak schoon is (gewassen), en dat het niet gekreukeld is. Draag altijd een pak zonder scheuren. Hang het uit na de les of stop het in de was. Niet warmer dan 40 graden wassen en stopt het pak nooit in de wasdroger.