WEDSTRIJDEN

Op de tabbladen hierna vind je alle informatie over wedstrijden.
De meeste wedstrijden worden georganiseerd onder de vlag van de Judobond Nederland (JBN).
Voor het Lintjestoernooi is het lidmaatschap niet nodig.

Wedstrijden zijn niet alleen bedoeld om kampioenen te maken.
Natuurlijk is het wel heel erg leuk om prijzen te winnen en kampioenen aan het werk te zien. 
Hierboven wat Japanse toppers van nu.

Het is zeer waardevol om te zien welke sturing in het proces bij jou noodzakelijk is. Kinderen vinden het vaak erg leuk om te stoeien. Voor hen is het een mooie uitlaatklep of uitdaging. Bij andere kinderen gaat het er vooral om het zelfvertrouwen een 'boost' te geven. Ook voor hen zijn wedstrijden een hulpmiddel. Dat geldt ook voor kinderen die juist wat meer zelfbeheersing nodig hebben, want je leert beter om te gaan met  spanning, en winnen / verliezen. Daarnaast is het leuk om met je vrienden en vriendinnen een plan te bedenken om hen te verslaan of te bedenken hoe je de volgende keer een beter resultaat kunt behalen.

Wedstrijden kun je individueel doen, maar ook in een team. De meeste wedstrijden zijn individueel. Al de door jou behaalde uitslagen bepalen voor jou het resultaat. In een teamwedstrijd ben jij een kleinere factor. Jouw resultaat kan zorgen voor de uiteindelijke winst, maar als je verliest wil dat niet meteen zeggen dat we hebben verloren. Dan zetten we de schouders eronder en zetten we ons nog harder in.

En dan zijn er ook nog de katawedstrijden & judoshow.
Kata is een vaste, afgesproken oefenvorm die je in een tweetal demonstreert voor een jury. Jij en jouw maatje laten meerdere technieken zo goed mogelijk zien. Deze technieken moeten voldoen aan een volgorde en inhoudelijk kloppen van principe. Ook geldt soms dat de manier hoe je je presenteert erg belangrijk kan zijn voor het resultaat. Hierbij wordt dan bedoeld dat je een goed pak aantrekt, mooie houding hebt en flitsende technieken laat zien.

Wil je meer weten? Neem contact op!