UITSLAGEN

#VELDHOVEN - HERFSTTOERNOOI

Zondag 6-10-2019

Renske van Zundert heeft deelgenomen aan het Herfsttoernooi van Shizen Hontai in Veldhoven.
Met twee keer winst (ippon) en twee keer verlies (ippon) leverde dit een bronzen beker op.
Ze heeft zich prima staande gehouden en haar beste judo laten zien met een mooi resultaat als gevolg.

#GILZE RIJEN - JBN ZN Paastoernooi

Op maandag 22 april werd er een paastoernooi georganiseerd door de judobond Zuid-Nederland. Namens sportschool IKIGAI was Renske van Zundert de enige deelnemer.
Renske moest even wachten voordat ze mocht laten zien wat ze kan, maar het wachten was niet erg. Er stond een tafel om te kleuren en je kon pijl en boog schieten.


Ze werd ingedeeld in een poule met 3 andere meiden en 1 jongen.
In de 1 e ronde had ze als tegenstander Abigail Laming. Renske begon de partij afwachtend, omdat ze het spannend vond. Ze herpakte zich echter snel en wierp met een beenworp Abigail op de grond en won de partij met een IPPON. 
De 2 e ronde had ze Jesse Schipper als  tegenstander, deze jongen viel gelijk goed aan en Renske weerde een aantal aanvallen af, maar uiteindelijk verloor ze de partij. 
De 3 e ronde moest ze tegen Anne-Melijn Hop. Renske begon gelijk met de aanval, ze vuurde gelijk haar sterkste worp namelijk de beenworp op haar af. Anne-Melijn viel niet door meerdere pogingen van Renske. Uiteindelijk lukte de beenworp en viel haar tegenstander op de grond. De winst was hierdoor ook weer binnen. 

Doordat Renske 2 partijen had gewonnen, had ze een plekje op het erepodium verdiend. Een welverdiende 2e plaats.

#GELDROP - 11e Judotoernooi Geldrop

Zondagochtend: vroeg uit de veren! Renske van Zundert stond om 08:30 uur (zomertijd) al op de weegschaal in sporthal de Kievit in Geldrop voor het 11e JBN judotoernooi van Judoschool van Horssen. Renske is de eerste judoka van Sportschool Ikigai die de stap waagt om zich te meten met judoka's vanuit heel Nederland. De jeugdtoernooien van de Judobond Nederland (JBN) zijn een kweekvijver voor de kampioenen van de toekomst. Om bekende technieken uit te proberen tegen andere tegenstanders was dit een mooi moment voor Renske die haar 'mannetje' staat op bekend terrein. Vandaag dus een klein uurtje in de auto om onbekende gezichten te ontmoeten ...

In 'ronde 1' meteen een supersterke tegenstander. Deze vloog uit de startblokken na het startsein van de scheidsrechter waardoor Renske al snel in een houdgreep belandde. Tegen de verbazing van de aanwezigen wist Renske hieruit echter te ontkomen voor een tweede kans. Helaas liep ze al snel in de volgende worp en verloor daardoor met twee halve punten.
Ronde 2 ging veel beter. Een spervuur van aanvallen door Renske op de tegenstandster zorgden dat deze onder de druk bezweek en ten val kwam. Dit leverde een half punt op. Het meisje wist zich echter knap te herstellen hiervan en  probeerde de achterstand weer goed te maken. Door de verdediging goed gesloten te houden lukte dit echter niet. Na twee zware minuten was de winst binnen.
In ronde 3 stond de grootste favoriet voor de titel tegenover Renske. De tactiek werd vooraf goed doorgenomen met de coach. Twee aanvallen werden daardoor prima afgeslagen, maar bij de derde kwam Renske toch ten val en werd ze door haar tegenstanders Jadey van Buel (van Buel Sports) strak in een houdgreep vastgepakt. Ondanks verwoede pogingen was ontsnappen onmogelijk.
Ronde 4 was bepalend voor een podiumplek. Tegenstandster Lotte van Dun (JV Nintai) moest daarvoor verslagen worden. Renske trok snel ten strijde en probeerde met een beenworp de partij naar zich toe te trekken. Na vier mislukte pogingen leek het bij de vijfde te gaan lukken, maar door een duwtje van Lotte raakte Renske haar balans kwijt en viel daardoor zelf. Gelukkig wist ze nog snel richting haar buik te draaien waardoor het niet meteen het einde was. De laatste minuut ging in en Renske moest nu op volle kracht vooruit om de achterstand recht te trekken of in winst om te zetten. De 'spierballenworp' moest de doorslag brengen, maar hiervoor kwam ze niet in de juiste positie. In de laatste tien seconden was er nog een kans voor de beenworp, maar de tegenstanders bleef goed opletten en stond dit niet toe.

Helaas geen plekje op het erepodium vandaag, maar wel een goede ervaring opgedaan voor de volgende keer.
Deze waardevolle leermomenten gaan we gebruiken in de aankomende trainingen naar een volgend toernooi.

#CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 24-3-2019

Vanmorgen vonden in Bergen op Zoom de tweede clubkampioenschappen plaats van Sportschool Ikigai. In negen poules werd gestreden om de titel "Clubkampioen 2019"
Voorafgaand aan, én na afloop van de wedstrijden werden er demonstraties gegeven;
1. Ebo-No-Kata: Lars Koenraads & Joost Schets
2. Kodokan Goshin Jutsu: Cor van der Heijden & Eric Markgraaff

We hebben kennis kunnen maken met de geschiedenis van het huidige judo.  Volgens mij hebben de aanwezigen er van kunnen genieten.
Om 11:15 uur werden de prijzen uitgereikt.

Clubkampioenen 2019:

Femke Baselier,
Fidan Kazimov,
Guido Strik,
Jep Langenberg,
Manu Jansen,
Renske van Zundert,
Sam van Peer,
Sarmat Poekhajev,
Thom Augustijn.


Tweede prijs:
Tyler Verhulst, Hugo vd Veeken, Myra vd Veeken, Jayden van Glabbeek, Binck van der Made, Daan van Loon, Renske van Overveld, Esrah van Dooren, Jannes Wagemakers.
Derde prijs:
Frédérique Verbeek, Stijn van Dongen, Tim Leeflang, Demi Mens, Hassan Saïd, Kick van der Made, Felix Linders, Sam Heeren, Senne van Loon.
Aanmoedigingsprijzen:
Mara Boeren, Juli vd Veeken, Thijs Dierks, Jochem Gillesen, Yasseen Saïd, Aiden Westercappel, Lieke Dierks, Lucas Schouwenaars, Luc den Boer, Levi van Tetering, Lex Vansteelandt, Luca 't Gilde, Bryan Verhulst, Josh Frauenfelder, Elmar Boeren.

Bedankt deelnemers, vrijwilligers, sponsoren Loes en Roeland, Lars-Joost-Cor voor de demo's, Michel voor de 'standby', Manfred voor je belangstelling , beheerder Marcel, én alle ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's voor jullie ondersteuning en blijken van waardering.

Wat fijn dat jullie er bij waren!

Lintjestoernooi

De behaalde puntentotalen tot en met zondag 10 maart (op volgorde van achternaam).

Lintjestoernooi, zon. 13-1-2019

Vanmorgen hebben zeven kinderen deelgenomen aan het lintjestoernooi in sporthal 'de Roos'.
Met de goede voornemens nog in gedachten werd er met mooie worpen en sterke houdgrepen gestrooid. Met vijf lintjes als mooi resultaat. Sarmat nam vandaag voor het eerst deel. Na eerst twee verliespartijen had hij zich nog goed hersteld en wist 25 punten bij elkaar te sprokkelen. Ook Daan liet zien hoe super fanatiek hij is. Voor hem vandaag ook geen lintje, maar wel weer de nodige puntjes waardoor hij in totaal nu op 83 komt.

De broertjes Binck en Kick krijgen zo langzaamaan echt de smaak goed te pakken. Beiden behaalden vandaag een oranje lintje. Binck loopt drie puntjes voor op Kick: 66 vs. 63 punten. Esrah had de eerste keren best zware tegenstand. De vorige keer waren de tegenstanders misschien een maatje te klein. Vandaag ging het in elk geval super, want met 91 punten wist ze het groene lintje in de wacht te slepen. Naast worpen en houdgrepen kon ze vandaag ook de ontsnappingen laten zijn.
De twee kinderen met de hoogste puntentotalen veroverden vandaag een blauw lintje. Renske zit helemaal in het ritme. Na de hele grote beker in Goes wist ze vandaag ook weer geen enkele partij te verliezen. Al 132 punten in the pocket. En tot slot Manu. Het voelt denk ik voor hem soms al als een thuiswedstrijd. Hij vliegt op zijn tegenstanders af met als doel een snelle overwinning. Soms lukt dat al wel, maar gelukkig houden zijn tegenstanders hem ook wel scherp. Zijn puntentotaal komt na vandaag op 149. Super goed gedaan jongens en meisjes. Ik ben weer erg trots op de IKI-Boys & IKI-Girls ...

Nu meer en meer kinderen lid worden van de JBN ga ik proberen om snel een overzicht van de wedstrijden te publiceren die door verenigingen gehouden worden welke zijn aangesloten bij de JBN. Heb je vragen over het JBN-lidmaatschap neem dan even contact op met de leraar. Wil je ook eens mee gaan doen aan een wedstrijdje? Kom dan eens naar het Lintjestoernooi, of bezoek de randori-competitie. Deze wordt binnenkort gehouden in Etten-Leur en later ook nog in Bergen op Zoom. De reacties op de eerste twee trainingen in Roosendaal zijn bijzonder positief.

Oliebollentoernooi Goes, zat. 22-12-2018

Op zaterdag 22 december namen Jep Langenberg en Renske van Zundert deel aan het 18e oliebollentoernooi in Goes.
Renske ging al vroeg op pad deze ochtend en had de juiste motivatie meegebracht naar Zeeland.
Haar tegenstandsters waren vandaag niet bij machte om ook maar enige tegenstand te bieden. Of ze vlogen door de lucht, of ze werden in een ferme houdgreep vastgehouden. Hierdoor mocht Renske bij de prijsuitreiking een beker in ontvangst nemen die toch wel half zo groot is als Renske zelf.

Met de prijzenkast in één klap gevuld was Jep inmiddels ook op weg. Hij mocht wat de mat in de middag betreden.
De motivatie was groot om snel met de tegenstanders korte metten te maken, maar natuurlijk willen ook onze tegenstanders hun partijen graag winnend afsluiten. Geduld was vandaag de grootste tegenstander van Jep en zijn tegenstanders wisten daar steeds optimaal gebruik van te maken.
Het gevolg was dat Jep drie keer teleurgesteld van de mat ging. Van een ervaring rijker is in dit geval zeker wel sprake.
Als 'toetje' kregen alle deelnemers een zakje met oliebollen.

Na de examens was dit de laatste activiteit van 2018 en gaan we even rusten.
Voor de fanatiekelingen is er op vrijdag 4 januari a.s. randori competitie in OBS de Klimroos in Roosendaal.
Meld je aan via de website.

Lintjestoernooi, zon. 9-12-2018

Tijdens het laatste Lintjestoernooi hebben de judoka's zich weer van hun beste kant laten zien. Met mooie worpen en sterke houdgrepen werden de nodige puntjes bij elkaar gestreden. Kick, Manu en Binck hebben zich prima verweerd, maar moesten na afloop in de rij blijven zitten, omdat ze nog niet genoeg punten bij elkaar gesprokkeld hebben voor hun volgende lintje. Volgende keer worden ook zij weer beloond voor de geleverde strijd.
Er werden wel lintjes in ontvangst genomen door: Frédérique, Luke en Levi.
Zij kregen het gele lintje wat voor Levi misschien wel als de grootste beloning voelde.

Vier kinderen werden verrast met een oranje lintje: Daan, Esrah en Jochem. Ook Aiden kreeg een oranje lintje, maar hij was daar niet meteen heel erg blij mee, omdat hij zich had ingesteld op de gele. Vorige keer nog had hij slechts enkele puntjes te weinig voor de gele, maar vandaag wist hij meteen de slag te maken naar het oranje lintje. Hoe stoer is dat?!

Tot slot waren er nog lintjes voor Renske (groen) en Jep (zwart).
Deze laatste kanjers gaan op 22 december naar het oliebollentoernooi in Goes.
De voorbereidingen zijn in elk geval heel erg goed. Volgende week nog even het examen netjes afronden en dan met de mooie prijzen in de zak lekker vakantie gaan vieren en dromen maken voor 2019.

Dikke duim voor alle IKI-TOPPERS!!!

Zondag 9 september  was Sporthal 'in de Roos' het strijdperk waar het Lintjestoernooi zich afspeelde.
Namens SPORTSCHOOL IKIGAI was een groep dappere strijders aanwezig om zich te mengen om de punten.

Alle deelnemers in alfabetische volgorde met als eerste de 'ikigirls' ...
- Esrah van Dooren - Fidan Kazimov - Renske van Zundert;

En de 'ikiboys' ...
- Binck van der Made - Daan van Loon - Jayden van Glabbeek - Jep Langenberg - Kick van der Made
- Levi van Tetering - Manu Jansen - Mike de Beer - Taha Mersel - Yannick van Gassen;

Alle kinderen werden bij binnenkomst gewogen en alle inschrijvingen moesten eerst worden gecontroleerd & betaald. Gelukkig verliep dat lekker snel en kon vlug worden begonnen met het indelen van alle aanwezige kinderen. Deze indeling verloopt op gewicht en leeftijd. Bij de toernooien van de Judobond Nederland (JBN) verloopt dit altijd heel erg strikt wat betekent dat je soms de enige deelnemer bent in een categorie. Helaas kun je dan geen wedstrijden judoën. Bij het lintjestoernooi, de clubkampioenschappen en binnenkort de randoricompetitie wordt je soms ingedeeld met kinderen die iets zwaarder zijn, soms wat groter of kleiner,
een hogere of lagere band hebben, meer of minder ervaring hebben, maar ook soms wat jongere of oudere kinderen. Het winnen is ook niet de belangrijkste doelstelling op dit toernooi, en juist door te stoeien met iemand die andere dingen doet & kan dan je gewend bent leer je het meest. Het is niet fijn als je met een veel kleinere judoka moet vechten waarbij je steeds maar voorzichtig moet doen,  maar we begrijpen ook dat het andersom ook niet fijn is als die iets te sterke judoka jou net even te hard werpt, of wanneer die doorgaat als jij net je hand uitstak om je tegen te houden.

Alle IKI's hebben het vandaag fantastisch gedaan!
Ik ben supertrots op jullie inzet, hoe jullie je door de wedstrijden heen hebben geworsteld. Jullie lieten naast worpen, houdgrepen en ontsnappingen ook doorzettingsvermogen zien. Wat kunnen we nu nog meer wensen?! Natuurlijk mag je soms heel blij zijn, soms teleurgesteld, verdrietig of boos. Ik denk dat jullie veel hebben geleerd vandaag en daarom heb ik beloning voor alle kinderen die hebben meegedaan. Jullie zijn namelijk 'de pioniers' die voor SPORTSCHOOL IKIGAI mooie prestaties in de toekomst gaan brengen. Ik ben heel erg blij dat ik jullie vandaag heb mogen zien judoën en hoop dat jullie tevreden zijn met de behaalde punten. Zodra ik deze heb ontvangen zullen deze aan dit bericht toegevoegd worden.

Voor mij zijn jullie de mooiste herinnering van deze dag.
Ik ben vandaag héél erg trots! Gefeliciteerd met jullie deelname.

Vier bijzondere vermeldingen:
- Manu Jansen >> oranje lintje
- Jep Langenberg >>> blauw lintje
- Yannick van Gassen was de pechvogel van de dag; Tijdens een val blesseerde Yannick zijn pols. Volgende keer maken we jou de geluksvogel!
- Rob Langenberg die zich vrijwillig aanbood om als scheidsrechter een handje te helpen.
GEWELDIG ROB! Dankzij jou had iedereen nog iets aan de vrije middag.