NIEUWSBLOG

#ZWARTE BAND VOOR SARMAT POEKHAJEV

Op zondag 12 november 2023 stonden de danexamens gepland van de Judobond Nederland district Zuid-Nederland in de dojo van Judoclub Made.Namens Judoschool IKIGAI mocht Sarmat Poekhajev zijn vaardigheden in het Nage-Waza demonstreren om daarmee te proberen de felbegeerde zwarte band te behalen.In juli was hij voor de onderdelen 'Ne-Waza' (controletechnieken) en 'Nage-No-Kata' (vormen van werpen) al geslaagd. Vanmorgen, rond half elf, mocht Sarmat als tweede kandidaat de mat betreden om de juryleden van Geel, Faes, Hak & den Turk te overtuigen van zijn technische vaardigheden. Een gedegen voorbereiding op het examen zorgde ervoor dat hij niet in verlegenheid gebracht werd en direct alle gevraagde technieken kon demonstreren.Dat deed hij ook op een wijze waarmee de jury gelukkig al heel snel de verlossende uitslag kon geven: "GESLAAGD" !Na afloop mocht Eric de zwarte band uitreiken aan Sarmat en er was nog gelegenheid om samen met Sarmat en zijn maatje Jannes Wagemakers te poseren. Alle trainingen in zowel Etten-Leur als Roosendaal hebben uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. De rol van uke had Sarmat in juli al succesvol met Jannes kunnen oefenen dus wellicht kunnen zij nu samen weer een volgende stap gaan voorbereiden richting een tweede danexamen.Er valt weer wat te vieren deze week als we Sarmat in de club zullen huldigen.De kinderen op de vrijdagmiddag in Etten-Leur kunnen de trotse nieuwe zwarte bander gerust bevragen richting hun eigen examen in december :)Sarmat: Van harte gefeliciteerd! 🥋

Lees meer »

#UITSLAG KAMERADEN DIVISIE RONDE 1

Afgelopen zaterdag 21 oktober 2023 vond de eerste ronde plaats van de Kameraden Divisie.De deelnemende teams waren: Sportschool SHINTAI (Halsteren / Organisatie), Sportcentrum DELTA (Terneuzen), Team GOOZE (Goes) en Judoschool IKIGAI.De warming-up les werd verzorgd door Peter Goossens en Jelle van Roosendaal van Sportschool Shintai.Zij hielden de deelnemers bezig met het verplaatsen van de tegenstander in tachi-waza, daarna werpen met O-uchi-gari (makikomi) om vervolgens verder te werken naar een passeertechniek en uit te komen in Yoko-shiho-gatame. Door telkens te wisselen van partner bij elke oefening kon men met de deelnemers van de andere teams kennismaken wat de sfeer van het evenement ten goede komt.Na vijftig minuten werd de zaal in orde gemaakt voor de teamcompetitie door wat banken te plaatsen zodat er een scheiding ontstond voor twee wedstrijdvelden.De deelnemende vier teams speelden in drie ronden hun in totaal zes wedstrijden in ne-waza. Dat ging er soms behoorlijk pittig aan toe.Ondanks dat plezier en gemoedelijkheid het belangrijkste onderdeel van de middag is verliep de strijd soms behoorlijk hoog op.Team IKIGAI versloeg alle andere teams in de onderlinge ontmoetingen.In de eerste ronde was het team DELTA dat aan het kortste eind trok, daarna was team SHINTAI de mindere en tot slot werd ook team GOOZE verslagen.Drie overwinningen later, rond 16:00 uur,  kon met de afsluitende 'nababbel' worden gestart.Wat lekkere drankjes en fruit deden het goed bij de deelnemers en werden gretig afgenomen.Om half vijf werd de middag afgesloten en konden we de organisator bedanken.Nogmaals dank Sportschool SHINTAI.Judoschool IKIGAI wenst Peter & Jelle heel veel succes met jullie deelname aan het WK Judo Kata 2023 in ABU DHABI.Tot de volgende keer.

Lees meer »

#WERELD JUDO DAG 2023 - VRIENDJESLESSEN

Wereld Judo Dag is in aantocht! Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 oktober vieren we onze geweldige sport met een speciale traktatie: de hele week vriendjeslessen! Ben jij klaar om je plezier in judo te delen met je vrienden en familie? Dit is jouw kans!Alle leerlingen mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de les, zélfs onze senioren!We doen ons best om judopakken beschikbaar te stellen voor onze gasten, maar dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en daarom niet gegarandeerd.Lukt het niet om een vriendje te vinden voor jouw lestijd? Geen zorgen!Neem gewoon een broertje, zusje, papa, mama, neefje, nichtje, of wie je maar wilt mee. Dus ook opa of oma.IEDEREEN is welkom om mee te doen! Als je niet op je reguliere lesdag kunt meedoen, kom dan gewoon langs op een andere lesdag of locatie. We maken het zo gemakkelijk mogelijk voor jullie! Grijp deze fantastische kans om samen met je dierbaren van onze sport te genieten! Schrijf je snel in via onderstaand formulierVier samen met ons: Wereld Judo Dag!

Lees meer »

#SINTERKLAASTOERNOOI

Beste leden van Judoschool IKIGAI,Het is met groot enthousiasme en opwinding dat ik jullie wil uitnodigen voor ons allereerste "Sinterklaas Toernooi" op zondag 26 november. Dit wordt een bijzonder evenement waarbij we onze jaarlijkse traktatie in de lessen verruilen voor een feestelijke en sportieve viering tijdens het Sinterklaastoernooi. We streven ernaar om zoveel mogelijk van jullie de kans te geven om deel te nemen en samen een onvergetelijke dag te beleven.Hier zijn de belangrijkste details voor ons Sinterklaas Toernooi:Datum: Zondag 26 novemberTijd: Van 09:00 uur tot ongeveer 12:00 uurLocatie: Gymzaal KPO Basisschool Joseph, Norbartlaan 36 > RoosendaalInschrijfgeld:  € 6,- per deelnemer

Lees meer »

#ACTIE September & Oktober #LID23

Breng jij in de maanden september of oktober 2023 een NIEUW LID mee naar onze club, dan ontvangen jullie beide korting op een nieuw judopak of clubkleding.Laat bij het invullen van het inschrijfformulier de ACTIECODE invullen én jouw naam.Er wordt dan contact met jullie opgenomen om even af te spreken wat ik jullie kan aanbieden en waar jullie vraag ligt.

Lees meer »

#WEDSTRIJDGROEP

Vanaf aanstaande zaterdag 2 september gaat er elke zaterdagochtend een selectietraining plaatsvinden.Locatie: Gymzaal De Vleer (in Etten-Leur )Tijd:        Tussen 09:45-11:00 uur. De les duurt wat langer om wat stil te kunnen staan bij de verschillende elementen die je tegenkomt bij het deelnemen aan judo toernooien. Denk aan kracht, conditie, bijzonder/speciale wedstrijdtechnieken en bijvoorbeeld de scheidsrechter en daarbijhorende gebaren.De training is niet verplicht, maar er wordt wel een kleine extra, maandelijkse bijdrage gevraagd.Tot 30 september 2023 zal deze training gratis zijn. Vanaf 1 oktober zijn de extra kosten per leerling € 35,- per kwartaal.Zou u onderstaand formulier willen invullen zodat ik een inschatting kan maken voor de extra kosten en ook de inhoud van het lesplan kan maken.

Lees meer »