NIEUWSBLOG

#AMERHALTOERNOOI 2022

Nick van Hoof nam vandaag deel aan het Amerhaltoernooi in Made.Hij had flink wat supporters opgetrommeld die hem kwamen ondersteunen vandaag, dus dat was gezellig op de tribune.De categorie waar Nick uitkomt is jongens onder 15 jaar en tot 50 kg. Dat is een lastige categorie. Niet alleen omdat dit de eerste keer is dat er drie geboortejaren samenkomen, maar ook omdat Nick de jongste is in de categorie. Vandaag was hij ook nog eens de laagst gegradueerde en waarschijnlijk ook degene met de minste trainingsuren en wedstrijdervaring. Echter .. dat houdt hem niet tegen. Nick gaat er gewoon voor.In de eerste wedstrijd moest Nick met WIT aantreden tegen Tyler Berkeloo van Theo Meijer Sport. Helaas kunnen we over deze wedstrijd vrij weinig schrijven, want binnenenkele seconden was de partij voorbij voor Nick. Na het vastpakken waar Nick nog de hoop had om een worp in te zetten werd hij direct overgenomen met een Tani-Otoshi en landde op zijn rug.De tweede wedstrijd was de tip om in elk geval defensiever te starten. Spyker Keasberry van Sportschool KENAMJU was de tegenstander.Het lukt Nick om de gehele wedstrijd wat afstand te houden en een enkele aanval te plaatsen. Aan het einde stonden er geen punten op het scorebord, enkel drie strafpunten: twee voor Nick en een voor Spyker. De wedstrijd moest in Golden Score beslist gaan worden. Ondanks twee redelijke pogingen van Nick kon hij geen waza-ari op het bord krijgen, maar zijn tegenstander lukte het ook niet. Echter was een straf voor aan valse aanval de derde straf op het scorebord en verloor hij daardoor ook de eerste ronde van de herkansingen.Helaas dus maar twee wedstrijden om ervaring op te doen. De tweede partij geeft echter wel wat aanknopingspunten om mee verder te kunnen.We kijken daarom uit naar de toernooien in Gilze, Breda en Kaatsheuvel.

Lees meer »

#GROTE CLUBACTIE 2022

Dit jaar gaat het geld in de spaarpot voor activiteiten rondom het vijfjarig bestaan van de judoschool.Van elk verkocht lot gaat maar liefst 80% naar de Judoschool IKIGAI.Steunt u  JUDOSCHOOL IKIGAI ?

Lees meer »

#RANDORI COMPETITIE ZONDAG 25 SEPTEMBER

Hieronder vindt u de informatie voor de Randori Competitie van morgenochtend, zondag 25 september.Tijdschema08:45 - 09:30 uur  Opbouwen09:30 - 09:45 uur  Aanmelden bij Eric09:45 - 10:00 uur  Warming-up10:00 - 11:05 uur  Randori11:05 - 11:15 uur  Pauze / Spel (drankje voor alle kinderen)11:15 - 11:30 uur  Uitslagen & Uitreiking badges11:30 - 12:00 uur  OpruimenHELP !Ik heb morgen onvoldoende hulp bij het registreren van de punten door uitval en afwezigheid van enkele vaste assistenten.Daarom zoek ik nog enkele ouders die willen helpen bij het noteren van de punten en de kinderen begeleiden op de mat en zorgen dat ze actief blijven.🚩 Stuurt u mij een berichtje als ik u mag inzetten?LocatieGymzaal Basisschool "de Vier Heemskinderen"Heilig Hartstraat 44873 CE Etten-LeurBetalingOuders die hebben aangegeven om de betaling contant te doen gelieve zich morgen te melden met gepast geld.

Lees meer »

#KODOKAN KATA CURSUS AMSTERDAM 2022

Uithoorn was in het weekend van 27 & 28 augustus het podium voor de 11e Kodokan Kata Cursus. Deze wordt georganiseerd door leden van Judo Academie Amsterdam en in het verleden was Amsterdam ook de plek waar de cursus werd georganiseerd. Sinds 2015 wordt de cursus in Uithoorn verzorgd, omdat de sporthal van de oorspronkelijke locatie (BL46) in december 2014 werd afgebroken.Vanaf het eerste begin bezoek ik deze cursus om niet alleen het seizoen af te trappen of kennis op te rakelen, maar vooral ook om veel judovrienden te zien en samen lekker actief op de judomat bezig te zijn. Judoleraren, judoka's die kata willen leren, maar ook recreanten en wedstrijdkata deelnemers komen twee dagen samen.Ook dit jaar was het weer een erg gezellig weekend.Op zaterdag heb ik deelgenomen aan de Ju-No-Kata clinic onder leiding van Ruud van Zwieten & Koen Vermeule, geassisteerd door Monique Hompus-van Oeveren & Angelique Wolters. Op zondag was ik deelnemer bij het Koshiki-No-Kata onder leiding van Fred Pijls & Hugo Lumens, bijgestaan door Mas Blonk die de algehele technisch leider is van de gehele cursus.Hieronder wat foto's van zaterdag 27 augustus 2022.Dank aan de organisatie en maatjes waarmee ik getraind heb deze twee dagen: René Donker, Willem Hompus, Roger ReniersEn natuurlijk alle judovrienden die daar aanwezig waren voor alle gezelligheid, feedback en 'input'.Tot volgend jaar.

Lees meer »

START SEIZOEN '22-'23

De zomervakantie zit er bijna op ...We kunnen nog heel even uitrusten, maar op maandag 5 september starten de lessen weer.De aftrap van het nieuwe seizoen is zoals gebruikelijk in de gymzaal van basisschool de Vier Heemskinderen in Etten-Leur.Dinsdag 6 september starten we ook weer met de judolessen in Bergen op Zoom en Roosendaal.De jiu-jitsuka's starten ook op dinsdagavond. Tussen 19:30 en 20:30 uur gaan ook zij aan de slag op de mat.Alle leden ontvangen dit weekend een nieuwsbrief met de aankondiging.Ken je iemand die heel graag een proefles wil komen volgen?Nieuwe leden zijn bij ons altijd van harte welkom. Een proefles vraag je HIER aan.Tot snel.

Lees meer »