OEFENSTOF JUDO

De oefenstof (afgebeeld op de volgende pagina's) zijn een leidraad voor de examens bij SPORTSCHOOL IKIGAI.
De Judo Bond Nederland heeft deze in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Jiu-Jitsu en Judoleraren (NVJJL) opgesteld voor hele banden (kyugraden).

Het is op dit moment niet mogelijk om de gehele lesstof bij elk examen te vragen. Tijdens de promotie lessen zullen de leerlingen een gedeelte van de geoefende technieken kunnen laten zien. Soms worden leerlingen ook individueel bevraagd naar hun bekwaamheden. Vanwege de overname van drie verschillende judoclubs en de verschillende gebruiken van de vorige leraren is er op dit moment een graduatie systeem wat enigszins afwijkt van de vorm die de JBN hanteert. Het doel is om leerlingen stap voor stap naar het niveau te brengen waarbij ze vanaf zestien jaar een zwarte band kunnen gaan behalen. Hoe de leerlingen zich ontwikkelen is bijzonder persoonlijk. Niemand is hierin exact gelijk, of beter gezegd: elke leerling is uniek!

Het ene kind ontwikkelt zich op een bepaald moment wat sneller dan het andere kind, en dan weer wat langzamer. Waar de ontwikkeling ophoudt is natuurlijk ook verschillend.

Tijdens de lessen en het examen wordt wel eens afgeweken van de technieken op de kuy-kaarten, omdat de situatie hier soms om vraagt.
Wanneer je bepaalde technieken wat moeilijker vindt om uit te voeren vraag de leraar dan gerust om wat extra uitleg tijdens de les. Een extra les volgen kan natuurlijk ook.

Op de buttons hieronder ga je naar de kaarten die in de les soms als hulpmiddel worden gebruikt om in tweetallen zelfstandig te oefenen.