DEELNEMERS TOERNOOIEN 2019-2020

Staat jouw naam nog niet bij de deelnemers die zijn opgegeven?
Vraag dan aan Eric of hij je niet per ongeluk is vergeten.

21/9  Open Zeeuwse Kampioenschappen: Vlissingen

Inschrijven vóór:  2 september

- Dakou, Majd (M)  U21  -81 kg

26/10  Klompentoernooi: Sint-Oedenrode

Inschrijven vóór:  6 oktober

- Zundert, Renske van (V)  U8  -20 kg

Leden van de   JUDO BOND NEDERLAND   nemen hun JBN paspoort en ledenpas mee naar het toernooi.
Op de wedstrijddag meld je je bij de coach die een deelnemerskaart voor je heeft. Met deze deelnemerskaart ga je naar de weging. Deze weging gebeurt meestal in ondergoed.
Als je gewicht klopt met wat is opgegeven krijg je een stempel voor akkoord en ga je naar de wedstrijdhal. Ben je te zwaar dan kun je (meestal tegen betaling) worden doorgeschreven naar de juiste categorie.

Wacht in de hal tot je naam wordt omgeroepen. Meestal beginnen ze met het omroepen van de leeftijdscategorie, vervolgens de gewichtsklasse en daarna op welke wedstrijdveld (mat) deze groep gaat strijden. Meld je bij de wedstrijdadministratie die aan de tafel zit bij de mat en lever je deelnemerskaart in. Ga rustig zitten op de bank, liefst zo dicht mogelijk bij de administrateurs en luister goed of je je naam hoort. Word je als eerste opgenoemd dan draag je een witte band* (extra) bij je wedstrijd die direct plaatsvindt na de wedstrijd die nu bezig is. Indien je als tweede wordt opgeroepen dan draag je een rode band (* witte band = wit judopak  &  rode band = blauw judopak).

Houd je gereed voor je wedstrijd. Als de twee voorgangers van de mat lopen mag jij aan de juiste kant (wit/rood) klaar gaan staan, wel te verstaan: buiten het veld!
De scheidsrechter gebaart (gestrekte armen naar elkaar toe) dat je de mat op mag komen. Maak een buiging, loop de mat op en wacht ongeveer twee meter van je tegenstander vandaan. Als deze ook klaar staat op het veld begroet je elkaar met nog een buiging. Bij 'hajime' pak je je tegenstander vast, omdat de wedstrijd van start is gegaan Probeer je tegenstander op de rug te werpen als deze staat, of probeer een houdgreep van twintig seconden vast te houden. In beide gevallen heb je wedstrijd gewonnen. 
Stop enkel als je de scheidsrechter 'mate' of 'soremade' hoort roepen. Alle andere kreten en gebaren negeer je voorlopig.

Alleen als je je wedstrijd gewonnen hebt zeg je je naam tegen de administrateurs. Zeg er ter controle bij dat je hebt gewonnen. Zij zorgen voor de administratie van wie er wint en verliest en houden het schema bij tegen wie en of je weer aan de beurt bent. Als je klaar bent met al je wedstrijden zijn zij ook degene die dit zullen meedelen. Let dus goed op hen.

Een judoka gedraagt zich altijd netjes naar de tegenstanders, de organisatie, je coach en ook je supporters.
Natuurlijk zijn er emoties, maar probeer je te beheersen.
Heel veel succes!