#41eKLOMPENTOERNOOI - OKT. 2023

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 10:45

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober vondt in Sint-Oedenrode het 41e Klompentoernooi plaats.

De families Khoukhi (K2 = Noah en Issah) en Kers (K3 = Bram, Lars en Dex) waren al vroeg op pad op zaterdag 28 oktober.
De weging vondt plaats tussen 08:00 en 09:00 uur.

Bram en Noah zaten in dezelfde categorie JO10 -27 kg.
Beiden hadden pittige tegenstand, maar lieten zich niet zomaar even opzij zetten. Jammer genoeg kregen ze wel een sterke eerste partij voor de kiezen en moesten hun meerdere erkennen. Noah had helaas in de tweede ronde nog een sterke tegenstander en was vandaag al snel uitgeschakeld. Bram herstelde zich goed en won zijn tweede partij. Om in de race te blijven voor een medaille moest hij wel blijven winnen. De volgende rond kwam hij weer tegen een sterke jongen en keek helaas al vroeg tegen een achterstand van waza-ari aan en moest zich ook nog eens uit een houdgreep wurmen wat gelukkig binnen tien seconden lukte. Geen score dus, én belangrijker: nog in de race. Die zere nek maakte Bram juist extra pittig en dat resulteerde in een mooie worp en houdgreep voor Bram. Jammer genoeg reageerde de scheidsrechter in opleiding alleen op het huilende kind die onderop lag en werd er geen score en geen houdgreep aangegeven. Ook de EHBO had vooral aandacht voor het andere jongetje die de partij wel wilde hervatten. Ook hij maakte zich even extra boos en pakte vervolgens Bram dus weer met een half gelukte worp die wel een tweede waza-ari op het scorebord gaf en dus uitschakeling voor Bram.

Lars Kers kwam uit in de JO10 -24 kg. Erg pittige klasse als eerstejaars -10 jaar.
Een halve competitie en drie tegenstanders boden wel de mogelijkheid om in elk geval wat ervaring op te doen. Helaas had dit niet helemaal het gewenste resultaat van de positieve ervaring. Drie keer verlies was wat Lars vandaag overkwam. Wel geleerd deze keer om in elk geval even de rust te nemen als je twee keer achter elkaar wordt opgeroepen. Dat nemen we mee voor de volgende keer!

Issah Khoukhi kwam uit in de categorie JO8 -24 kg.
Ook Issah had net als Lars een halve competitie te verwerken. Voor Issah waren dit vier tegenstanders die allemaal verslagen moesten worden.
Een voortvarende start en een zeer goed vervolg leverde allemaal winst op.
Niet altijd de mooiste worpen vandaag, maar wel met slim judo van Issah die telkens de sterkste was aan het einde van de wedstrijdtijd. Dat leverde hem vandaag een hele mooie GOUDEN MEDAILLE op. Gefeliciteerd!

De benjamin van de groep was vandaag Dex Kers. Met zijn 5 jaar toch al in de categorie JO8 -20 kg.
Ook volledige competitie voor Dex. Twee keer tegen beide andere kinderen die toch echt wel wat meer ervaring hadden.
Het eerste wedstrijdje ging jammer genoeg verloren. Alles ging een beetje snel, maar tóch goed opgelet van Dex. Helaas was er aan de houdgreep geen ontkomen aan.
De tweede wedstrijd ging erg goed. Dex wist verschillende keren een mooi beenhaak te laten lukken en won de wedstyrijd op 'een waza-ari'. Jammer genoeg net geen houdgreep kunnen vasthouden. Daarna moest hij nog een keer tegen beide tegenstanders. Het lange wachten had zijn tol geëist en jammer genoeg niet voor de verrassing van de dag kunnen zorgen. Wel een derde plaats en BRONZEN MEDAILLE voor de kleine grote ster van de toekomst.

Op zondag 29 oktober was Nick van Hoof onze enige deelnemer.
Nick draait als tweedejaars in de Jongens -15 jaar (JO15), categorie -60 kg. Met zijn groene band heeft Nick eigenlijk steevast de laagste band. Alle jongens hebben daar al een blauwe band of hoger. De meeste hebben zelfs al een bruine band. Het enige voordeel wat daaraan kleeft is dat ze soms wel eens de neiging hebben om Nick te onderschatten. Ook omdat hij zeker niet elke week op judotoernooi gaat.
Zo ook de eerste ronde. Nick staat gelukkig altijd goed op te letten en maakte na een geslaagde overname een enorm sterke houdgreep > ippon!
Daarna jammer genoeg wel iemand die sowieso wel een sterke indruk had gemaakt in de eerste ronde. Deze partij was niet te winnen, maar het verschil was best groot met diverse pogingen van die jongen waar Nick helaas niets tegenover kon stellen.
In de herkasing wist Nick zich weer te herpakken en pakte de tactiek goed op. Een mooie score en wederom een houdgreep brachten weer een ippon op het scorebord.
Nog twee keer winnen zou een medaille betekenen. Of deze kennis een zware last was weet ik niet, maar jammer genoeg lukte het niet om de vierde partij een overwinning te boeken waardoor het eindresultaat een 7e plaats was. ERG GOED als je de verschillen in trainingsuren bij deze leeftijdsgroep in ogenschouw neemt.

#TrotsOpAlleJongens #GoedeGedaanMannen #Kampioenen #OpNaarMeer #VolgendeWeekBreda

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.