TECHNISCHE LEIDING

De technische leiding is op alle locaties in handen van Eric Markgraaff.
Eric is in het bezit van de vijfde dan Judo, is judoleraar B en vijfvoudig Nederlands kampioen judo kata.
In het Kodokan Goshin Jutsu werd hij samen met Cor van der Heijden in 2016, 2017, 2019, 2020 en 2021 eerste bij de Nederlandse kampioenschappen.
Daarnaast heeft Eric nog diverse andere ereplaatsen behaald. Sinds zijn eerste deelname in 2013 staat de teller inmiddels op 11 NK-medailles.

Eric is met judo begonnen in 1977 bij budovereniging Dai-Ippo in Sint-Oedenrode. Tot en met 2017 is Eric daar altijd lid gebleven en trainer geweest.
De lesbevoegdheden werden behaald vanaf ongeveer 1995 door opleidingen te volgen bij de Judobond Nederland in Weert en Nieuwegein.
Tijdens die opleidingen is Eric ook gestart met het verzorgen van judolessen in Mierlo bij budovereniging de Hechte Band en heeft daar lesgegeven tot in 2015.

In 2009 heeft Eric voor de eerste keer deelgenomen aan de Summer Course Kata in DE judo tempel van de wereld: het KODOKAN JUDO INSTITUTE (Tokyo). "De Kodokan" werd in 1882 gesticht door Jigoro Kano en is gesitueerd in de buurt 'Bunkyo'. Het hoofdgebouw telt acht verdiepingen en herbergt naast verschillende dojo's een restaurant, logeergelegenheid, een uitgebreide bibliotheek en een conferentiezaal. Voor het oude gebouw (50 meter verderop) staat een standbeeld van Jigoro Kano.
In 2013 volgde een tweede bezoek aan Japan vanwege de deelname aan het WK Judo Kata (Kyoto). In 2015, 2017 en 2019 heeft Eric drie certificaten behaald voor zeer verdienstelijke demonstraties in Kime-No-Kata en Kodokan Goshin Jutsu.

1 januari 2018 is de officiële startdatum van Judoschool IKIGAI met ongeveer honderd leden overgebleven uit Stg. Sportschool Sankaku.
Ondanks de corona pandemie die sinds 2020 Nederland in de greep houdt is de judoschool langzaam gegroeid naar de huidige situatie.
Er wordt op zeven locaties les gegeven, vaak al vanaf het moment dat de kinderen uit school komen. De jongste leerling is 4 jaar en de oudste bijna 70 jaar.
Verder zijn er speciale lesgroepen voor aangepast judo, tuimeljudo, meisjes, (her)starters, dangraden/kata en jiu-jitsu.

KODOKAN CERTIFICAAT KIME-NO-KATA   2019

KODOKAN CERTIFICAAT KODOKAN GOSHIN JUTSU   2015 & 2017

Van links naar rechts: Murata sensei († 2020), Cor van der Heijden, Eric Markgraaff

Van links naar rechts: René Donker, Fujita sensei, Eric Markgraaff