#INSTAPTOERNOOI DORDRECHT

Gepubliceerd op 6 juni 2023 om 10:35

Afgelopen zaterdag 3 juni deden een tiental leden mee aan het Instaptoernooi van JBN district Zui-Holland in Dordrecht.
Alle deelnemers werden verdeeld over vier tijdsblokken.
Met de beste beentjes voor heeft iedereen flink zijn best gedaan om de getrainde worpen om te zetten in een winnend resultaat.
Uiteraard stond dat niet voorop vandaag. Wat de instaptoernooien en randori competitie zijn vooral om te leren.
Naomi Nijpels was als eerste aan de beurt en met een goede instelling hebben we wat wedstrijdjes kunnen winnen. Uit de verloren wedstrijden hebben we geleerd om wat harder aan de mouw te trekken en bij het begin van de wedstrijd wat harder aan de tegenstander te 'rammelen'.
Daarna kwamen Cas Blanken (gele band), Nick van Hoof (oranje band) en Kai Vreeken (gele band) op de mat. Eigenlijk zaten ze alledrie bij elkaar, maar Kai werd in een andere poule ingedeeld. Cas en Nick zaten bij drie bruine banden ingedeeld. Nick won alle wedstrijden en je kan al merken dat Nick langzaam wat ervaring begint te krijgen. Cas wist er eentje te verslaan (zeer knap), en de andere wedstrijden heeft hij zich prima verweerd. 
Kai zat dus in de andere poule met jongens van dezelfde leeftijd, maar met een iets lichter gewicht. Het sterkste wapen van Kai (verwurging) wist hij een wedstrijd te winnen, eentje bijna, maar de andere wedstrijd ging helaas verloren. Wel hele goede ervaring opgedaan vandaag wat ook geldt voor Cas.

Het derde blok was met Tygo, Nolan en Berkay. Deze drie kanjers wisten ook allemaal wat te winnen. Tygo en Nolan waren een klein beetje onder de indruk van de grote zaal, de scheidsrechter en tegenstanders met wat meer ervaring. Volgende keer zullen ze nog sterker voor de dag komen, want met de pogingen en bijna geslaagde acties zit het wel goed. Berkay was ook lekker bezig, maar die moest tegen jongens met al een blauwe band.  Deze keer wel tegenstanders van dezelfde leeftijd en gewicht wat voor Berkay anders is dan in de meeste trainingen.Met tussendoor een kleine blessure behandeling kon ook Berkay laten zien wat hij al in huis heeft.
Tot slot kwamen Issah en Noah Khoukhi op de mat. Noah heeft soms wat moeite om zijn aandacht te richten, maar rommelt zich steeds beter door een toernooi heen. Deze keer een gewonnen wedstrijdje, maar prima geknokt. Issah was vandaag onverslaanbaar en heeft net als Nick een gele badge en diploma bij elkaar geknokt.

De pinten worden ook hier bijgehouden door de organisatie (zoals bij onze eigen randori competitie). Zodra ik deze krijg zal ik dit bericht updaten met de punten die iedereen tot nu toe heeft gehaald. Deze telling gaat wat anders dan bij de randori competitie en ik heb deze nog niet gevonden of gezien, dus die vraag gaan we nog even stellen bij de organisatie.

Er was aan het einde van het eerste blok nog een leuke huldiging van Marhinde Verkerk (wereldkampioen 2009) die onlangs gestopt is als topsporter. Zij werd in het zonnetje gezet en Naomi wist vlak daarvoor nog even een handtekening te scoren voor in haar judo paspoort.

 

* Update met punten volgt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.