#JBN JUDO LENTETOERNOOI

Gepubliceerd op 7 mei 2023 om 18:37

Vandaag (zondag 7 mei 2023) namen we deel aan het Judo Lentetoernooi georganiseerd door JBN district Zuid Nederland in Rijen.
In Sporthal Den Butter werden tien van onze leerlingen verdeeld over vier tijdsblokken.

Om tien uur beten Issah Khoukhi en Mia Grigorova het spits af.
Beiden verloren slechts één keer en wonnen een zilveren medaille.
Hoogtepuntje was de fantastische linkse schouderworp van Mia die tot verbazing van menigeen slechts een waza-ari opleverde.

Vervolgens kwamen Noah Khoukhi, Bram & Lars Kers op de mat.
Voor Noah was het nog even spannend, omdat hij niet meteen werd opgenoemd toen de meeste kinderen al waren verdeeld over de matten.
Gelukkig was er toch nog een groepje voor hem waar hij kon aansluiten, maar jammer genoeg niet tot winnen kwam.
Lars Kers was ook in een pittig groepje terecht gekomen, maar ook hij wist zich prima te verweren en kwam een paar keer bijna tot een punt.
Bram Kers was vandaag niet te verslaan. Met snel, slim en aanvallend judo won hij alle wedstrijdjes en werd glansrijk kampioen.
Noah en Lars werden vierde.

Ondertussen was het middag en waren ook Sem van Sprundel, Berkay Cikis en Faye Kuijstermans gearriveerd en gewogen.
Faye zat pittig ingedeeld als eerstejaars O15 jaar (onder 15 jaar). Daarnaast ook meiden met een voordeel qua gewicht, judo niveau en lengte, dus dat was even hard knokken.
Ook Faye heeft prima laten zien dat ze zich niet zomaar laat inpakken en verkocht haar huid duur. Vandaag moest zij met een vierde plaats genoegen nemen.
Berkay Cikis is met zijn 9 jaar ook eerstejaars O12, maar heeft dit jaar al twee andere toernooitjes gedraaid en is ook wel wat gewend.
Alleen in de finale kwam hij een sterkere tegenstander tegen. De andere wedstrijden werden gewonnen, maar ook daar werd wel wat extra's van hem verwacht.
Een zilveren medaille voor hem vandaag.
Sem probeerde vanalles vandaag, maar jammer genoeg lukte niet alles wat tot wat teleurstelling leidde. Tóch een mooie bronzen medaille vandaag en goed geknokt.

In de laatste groep sloten Cas Blanken en Angelo Lint het toernooi af.
Beiden in de categorie jongens O15. Angelo als eerstejaars die nog 12 moet worden en Cas als tweedejaars.
Angelo liet merken dat hij de smaak steeds beter te pakken krijgt. Hij bewoog goed, maar moest toch telkens het onderspit delven. Eerst een harde botsing met het hoofd op de mat, daarna door de tegenstander uitgewrongen op de grond en heel even gedacht aan opgeven. Gelukkig liet hij zich niet kennen, maar moest in de laatste wedstrijd nog even tegen een groende bander aantreden wat ook niet tot winst wist te leiden deze keer. Resultaat: vierde plaats.
Cas Blanken had twee flinke jongens als tegenstander en stond zijn mannetje. In de eerste wedstrijd was er een voorsprong die helaas verloren raakte.
Maar in de tweede partij gaf hij geen kadootjes meer weg. Een mooie zilveren medaille.

Trots ben ik op onze leerlingen die bija allemaal voor het eerst aan een wedstrijdje deelnamen.
Issah, Mia, Noah, Bram, Lars, Sem, Angelo en Cas debuteerden vandaag. Faye en Berkay hebben al wel eens een enkel toernooitje gedraaid.
Hopelijk nemen we de ervaringen van vandaag mee naar de training en gaan we ons verder voorbereiden op een volgend toernooi met nog mooier judo, ... en, wie weet: nóg betere resultaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.