#GOES OLIEBOLLENTOERNOOI 2023

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 14:41

2023 01 januari 07

Op zaterdag 7 januari nam Nick van Hoof deel aan het oliebollentoernooi in Goes.
Er was een kleine uitloop van de planning, maar Nick had er veel zin in dus het zat wel goed vandaag!
Alvorens te beginnen kwam de organisatie nog even vragen of Nick zin had in een uitdaging.
Daarmee hebben we ingestemd en Nick kwam in een kleine poule terecht met daarin twee jongens: een met een oranje en een met een groene band.
Beide een stapje verder qua band, maar Nick heeft de afgelopen maanden al voor hetere vuren gestaan.

Vanwege de kleine poule (drie deelnemers) werd een volledige competitie afgewerkt, waarbij all deelnemers twee keer tegen elkaar zouden strijden.
De eerste wedstrijd van Nick was tegen de groene bander. Deze had zijn eerste wedstrijd eerder al gewonnen.
Het ging gelijk op, maar Nick moest zijn meerdere erkennen toen ze beiden waren gevallen en hij in een houdgreep kwam waaruit niet te ontsnappen was.
De tweede wedstrijd won Nick door eerst een waza-ari te scoren met een fraaie beentechniek. In het daarop volgende grondgevecht kwam Nick snel bovenop en maakte het werk vakkundig af met een houdgreep.

De tweede helft van de competitie was in dezelfde wedstrijdvolgorde. Nick moest dus direct aan de bak als hij nog wat wilde. Het doel was om in elk geval niet onderop in de houdgreep te komen. Stiekem wilde Nick natuurlijk gewoon zijn tegenstander verslaan. Na het horen van 'hajime' wist hij zijn tegenstander prima van zich af te houden door de hand aan de mouw goed te controleren. Af en toe liet hij de andere hand nog wat vrij waardoor zijn tegenstander alsnog dacht wat te kunnen proberen. Gelukkig lette Nick de hele partij goed op en kwam zelf ook een aantal keer sterk tot een aanval. Een fraaie harai-goshi aanval werd beloond met een waza-ari. Even zag de afloop van de partij er nog wat anders uit toen Nick kort hiervoor in een houdgreep terecht kwam. Echter, binnen 15 seconden was Nick er nu wel uitgekomen.
Aan het einde van de wedstrijdduur had Nick zijn tegenstander verslagen.

In de laatste wedstrijd was hij dan uiteindelijk helemaal opgewarmd en dat liet hij merken ook.
Met een flitsende o-soto-gari gevolgd door wederom een houdgreep had hij zijn tegenstander te pakken. De houdgreep was niet meer nodig gebaarde de scheidsrechter, want de worp leverde al meteen een ippon op.

Eindresultaat was een mooie, welverdiende tweede prijs.
Daarnaast uiteraard een paar heerlijke oliebollen.

Dankjewel Judo Zuid West (voorheen Judo Goes) voor de uitnodiging & gastvrijheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.